Site news

Информација за ваучери за обуки за студенти

Одг: Информација за ваучери за обуки за студенти

by e-kursevi admin -
Number of replies: 0
Почитувани студенти,

По неколку ваши реакции и дополнителни консултации со надлежните институции добивме информација дека адресата obuki@uslugi.gov.mk за регистрација на нови корисници на порталот uslugi.gov.mk која беше дадена во претходната порака (а наведена во Уредбата за мерката) може да се користи само за итни случаи.

Регистрацијата ќе се реализира преку сајтот на Управата за јавни приходи

https://e-pdd.ujp.gov.mk/ppf/register.seam

Повеќе информации околу самата мерка за ваучерите и процесот на регистрација се дадени во Упатството изготвено од Министерство за
информатичко општество и администрација

https://mioa.gov.mk/sites/default/files/pbl_files/documents/upatstvo_za_mladi_lica_v2.2.pdf

Се извинуваме за претходната информација околу регистрацијата.

Со почит,
ФЕИТ