Site news

DAAD работилница - Декември 2020 - Јануари 2021

DAAD работилница - Декември 2020 - Јануари 2021

by e-kursevi admin -
Number of replies: 0
Почитувани студенти,
Повелете на бесплатна online работилница која се организираат од страна на истакнати предавачи и
Професори од SRH ochschule Berlin, Германија, организирана е во рамките на проектот
DAAD „East - West Dialogue: Higher Education Dialogue with the Countries of the Western Balkan“. Темите, предавачите и термините (со линкови до настанот до тие каде што има) се следни:
1. Aritifical Intelligence/Machine Learning Lecturer: Por. Mohammad Mohammadian (Professor at SRH)
Датум и време: 16/12/2020 (10:00 AM -12:00 PM). Линк до првиот дел од онлајн настанот
I-Дел
и 17/12/2020 (10:00 AM -12:00 PM) Линк за вториот дел од предавањето:
II-Дел 2. "Future Trends and Technologies" at example of Mobiliy, Smart Buildings and Energy Systems Lecturer: Dr. Stephan Szuppa (Manager at Siemens and also Lecturer at SRH) Датум и време: 13/01/2021 (13:00 - 18:00) and 14/01/2021 (10:00 - 16:00) 3. Microgrid/Renewable Hybrid technology, Deep Learning in Microgrid distribution system Lecturer: Saiful Islam (Research Associate) Датум и време: 17/01/2021 (13:00 - 18:00) and 18/01/2021 (13:00 - 18:00) 4. Internet of Things, Geoinformation System (QGIS) Lecturer: Rukasz Rojek (M.Sc.), Lecturer at SRH and Beuth Hochschule, Berlin Датум и време: 20/01/2021 (09:00 - 17:00) and 21/01/2021 (09:00 - 17:00) Ве покануваме на што поголемо присуство на сите овие атрактивни теми,
Доклку сакате да добиете линк за учество и на останатите предавања ве молиме пријавете се на следниот линк:

https://forms.gle/t6QZh1qrBopGYXaS8

Поздрав и секое добро!